Wykładowca w Instytucie Zarządzania Lotnictwem.
Członek Zespołu ds. e-learningu.
Absolwent Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania z siedzibą w Rzeszowie. W 2008 roku uzyskał dyplom magistra turystyki i rekreacji o specjalności zarządzanie w turystyce. W latach 2009-2019 był pracownikiem Katedry Turystyki i Rekreacji WSIiZ. W okresie maj 2011 – kwiecień 2012 stypendysta programu Sciex-NMS – roczny staż w Università della Svizzera italiana w Lugano (Szwajcaria). Od kwietnia 2017 roku jest pracownikiem Zespołu ds. e-learningu WSIiZ.
- Stokłosa Ł., Marchiori E., Cantoni L., Piotrowski M., 2013. The Use of Destination Online Reputation Model to Evaluate a Tourism Destination. The Case of Podkarpackie Region, Folia Turistica, nr 28 (2), s. 131-149.
- Stokłosa Ł., Krupa J., Wątroba Ł., 2013. Portal internetowy jako narzędzie komunikacji i promocji obszarów recepcji turystycznej – analiza porównawcza na przykładzie województwa podkarpackiego i szwajcarskiego kantonu Ticino, Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, nr 303, [w:] Gospodarka turystyczna w regionie. Wybrane problemy funkcjonowania regionów, gmin i przedsiębiorstw turystycznych, (red.) A. Rapacz, Wyd. Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, s. 265-275.
- Stokłosa Ł., Krupa J., 2013. Rozwój turystyki zrównoważonej na obszarach chronionych, Zeszyty Naukowe Turystyka i Rekreacja, Zeszyt nr 11(1) pt. Zrównoważony rozwój turystyki w regionach Polski, Wyd. Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych, Warszawa, s. 17-32.
- Stokłosa Ł., Krupa J., 2014. Tanatoturystyka – cel wyjazdów turystyczno-kulturowych, [w:] Zrównoważona turystyka szansą ochrony środowiska naturalnego, dziedzictwa kulturowego i rozwoju gospodarczego gmin Pogórza Dynowskiego, (red.) J. Krupy, Wyd. Związek Gmin Turystycznych Pogórza Dynowskiego, Dynów, s. 185-199.
- Stokłosa Ł., Krupa J., 2015. Żywnościowe produkty tradycyjne i regionalne jako kulturowy walor turystyczny Podkarpacia. Analiza na przykładzie dziedzictwa kulinarnego powiatu łańcuckiego, [w:] Kreowanie przedsiębiorczości w turystyce na terenach wiejskich oraz ochrona środowiska i dziedzictwa kulturowego, (red.) J. Krupa, Wyd. Związek Gmin Turystycznych Pogórza Dynowskiego, Dynów 2015, s. 393-415.
- Stokłosa Ł., Krupa J., 2015. Imprezy kulinarne jako atrakcja turystyczna, Europa Regionum, tom XXIV, Wydawnictwo Uniwersytet Szczeciński, Szczecin, s. 193-202.
- Krupa J., Stokłosa Ł., 2015. Winnice oraz imprezy winiarskie atrakcją turystyczną regionu, Europa Regionum, tom XXXIII, Wydawnictwo Uniwersytet Szczeciński, Szczecin, s. 259-270.
- Stokłosa Ł., 2016. Marketing internetowy w polskich organizacjach turystycznych – motywacje, ograniczenia i czynniki sprzyjające podejmowaniu działań promocyjnych w sieci, Zeszyty Naukowe Turystyka i Rekreacja, nr 17 (1), s. 283-292.
Prowadzone przedmioty:
International Marketing, Marketing in Transport and Logistics, Myślenie projektowe.
Materiały dla studentów dostępne są na platformie BlackBoard.
DANE KONTAKTOWE
Mgr Łukasz Stokłosa
Instytut Zarządzania Lotnictwem / Zespół ds. e-learningu
e-mail: lstoklosa@wsiz.edu.pl
35-225 Rzeszów, ul. Sucharskiego 2,
p. RA105
tel.: 017 /866 14 48 lub 017 /866 11 97
KONSULTACJE
W związku z panującym stanem zagrożenia epidemicznego spowodowanego pandemią wirusa COVID-19 i obostrzeniami dotyczącymi szkolnictwa wyższego, konsultacje w semestrze zimowym 2020/2021 prowadzone są zarówno w formie tradycyjnej, jak i online. W celu umówienia się na konsultacje tradycyjne wymagany jest kontakt mailowy.W miesiącach styczeń-luty 2020:
Środy: 11:30-13:30, RA105